Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
KREMOWA GALARETKA

5 kwaśnych jabłek (75 dag), 3 łyżki miodu, po 2 łyżki posiekanych rodzynek, migdałów oraz skórki pomarańczowej smażonej w cukrze, 1/3 szklanki soku z jabłek, 9 łyżeczek żelatyny, 2 goździki, sok z 1 cytryny, 1/2 cukru waniliowego (0,8 dag), 1 3/4 szklanki śmietany 30-procentowej, 3 1/2 łyżki rumu, 3 łyżki cukru, 3 łyżeczki startej gorzkiej czekolady
Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić na cząstki, skropić sokiem z cytryny i wymieszać. Wlać sok jabłkowy, włożyć goździki i dusić na małym ogniu, mieszając, 30 min. Następnie dodać miód, skórkę pomarańczową, rodzynki oraz migdały
KREMOWA GALARETKA&lt;/&gt;<br><br>5 kwaśnych jabłek (75 dag), 3 łyżki miodu, po 2 łyżki posiekanych rodzynek, migdałów oraz skórki pomarańczowej smażonej w cukrze, 1/3 szklanki soku z jabłek, 9 łyżeczek żelatyny, 2 goździki, sok z 1 cytryny, 1/2 cukru waniliowego (0,8 dag), 1 3/4 szklanki śmietany 30-procentowej, 3 1/2 łyżki rumu, 3 łyżki cukru, 3 łyżeczki startej gorzkiej czekolady<br>Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić na cząstki, skropić sokiem z cytryny i wymieszać. Wlać sok jabłkowy, włożyć goździki i dusić na małym ogniu, mieszając, 30 min. Następnie dodać miód, skórkę pomarańczową, rodzynki oraz migdały
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego