Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Gazeta Lubuska
Nr: 08.22
Miejsce wydania: Zielona Góra
Rok: 2005
pieczono go na liściu kapusty.

Szynka, kiszka, miód

Najbardziej rozchwytywana była faszerowana szynka pieczona w cieście. Okrzyk: pyszne! towarzyszył każdemu kęsowi znikającemu w ustach jurorów i pozostałych degustatorów. Rodzina Mikanowiczów z Przytocznej przyrządza ją na imprezy i pikniki. Znają ją nawet smakosze w Berlinie. Szynka zajęła drugie miejsce w kategorii produktów pochodzenia zwierzęcego. Przebił ją miód wielokwiatowy łąkowy z Doliny Noteci.
Wzięcie miała też kiszka ziemniaczana Małgorzaty Bieleckiej z Wysokiej. Tajemnica tkwi w ręcznie tartych ziemniakach, wędzonce, cebuli, czosnku i naturalnych jelitach.
- Trudno je dostać. W sklepach sprzedają sztuczne. My mamy je z domowego świniobicia lub z masarni - zdradza pani Małgorzata
pieczono go na liściu kapusty.<br><br>&lt;tit&gt;Szynka, kiszka, miód&lt;/&gt;<br><br>Najbardziej rozchwytywana była faszerowana szynka pieczona w cieście. Okrzyk: pyszne! towarzyszył każdemu kęsowi znikającemu w ustach jurorów i pozostałych degustatorów. Rodzina Mikanowiczów z Przytocznej przyrządza ją na imprezy i pikniki. Znają ją nawet smakosze w Berlinie. Szynka zajęła drugie miejsce w kategorii produktów pochodzenia zwierzęcego. Przebił ją miód wielokwiatowy łąkowy z Doliny Noteci. <br>Wzięcie miała też kiszka ziemniaczana Małgorzaty Bieleckiej z Wysokiej. Tajemnica tkwi w ręcznie tartych ziemniakach, wędzonce, cebuli, czosnku i naturalnych jelitach. <br>- Trudno je dostać. W sklepach sprzedają sztuczne. My mamy je z domowego świniobicia lub z masarni - zdradza pani Małgorzata
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego