Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
zwierzęcego produktami pochodzenia roślinnego, uwzględniając ich stosunek procentowy w całodziennym pożywieniu. Należy przy tym nie zapominać, że diety Ohsawy powyżej nr 1 są makrobiotycznymi sposobami leczenia, a nie racjonalnego odżywiania się.
Odżywianie makrobiotyczne, w przeciwieństwie do makrobiotycznej diety leczącej, uwzględnia warzywa surowe, owoce, desery (makrobiotyczne), a nawet czasami niewielkie ilości produktów zwierzęcych. Diety lecznicze Ohsawy powinny być stosowane tylko w okresie leczenia i z ostrożnością.
Nie zrażajmy się, że nie wszystkie zalecenia i zmiany uda nam się wprowadzić w życie od razu. Róbmy to stopniowo i cierpliwie. Droga do makrobiotyki to "dwa kroki do przodu i jeden krok do tyłu".
Nie
zwierzęcego produktami pochodzenia roślinnego, uwzględniając ich stosunek procentowy w całodziennym pożywieniu. Należy przy tym nie zapominać, że diety &lt;name type="person"&gt;Ohsawy&lt;/&gt; powyżej nr 1 są makrobiotycznymi sposobami leczenia, a nie racjonalnego odżywiania się.<br>Odżywianie makrobiotyczne, w przeciwieństwie do makrobiotycznej diety leczącej, uwzględnia warzywa surowe, owoce, desery (makrobiotyczne), a nawet czasami niewielkie ilości produktów zwierzęcych. Diety lecznicze &lt;name type="person"&gt;Ohsawy&lt;/&gt; powinny być stosowane tylko w okresie leczenia i z ostrożnością.<br>Nie zrażajmy się, że nie wszystkie zalecenia i zmiany uda nam się wprowadzić w życie od razu. Róbmy to stopniowo i cierpliwie. Droga do makrobiotyki to "dwa kroki do przodu i jeden krok do tyłu".<br>Nie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego