Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
kości udowej panewką stawową. Czynności te należy powtórzyć przy drugim udku.
MIĘSO, DROB I DZICZYZNA 2
3 Teraz czas na oddzielenie piersi. Należy ostrożnie naciąć miesień piersiowy po obu stronach mostka. Podczas odsączania go od żeber można pomocą sobie ostrymi nożycami do drobiu. Na końcu wyjąć cały mostek.
4 Kurczaka przeciąć na pół. Odciąć oba skrzydełka i mięsień piersiowy za pomocą nożyc do drobiu. kroić ostrożnie, zaczynając od kupra aż do kości skrzydeł, blisko szyi.
5 Skrzydełka przeciąć w środku stawów, zostawiając ok. 1/3 mięsa z piersi. Odciąć od nich ostatnia, niemal pozbawioną mięsa część, na której potem można ugotować
kości udowej panewką stawową. Czynności te należy powtórzyć przy drugim udku.<br>MIĘSO, DROB I DZICZYZNA 2<br>3 Teraz czas na oddzielenie piersi. Należy ostrożnie naciąć miesień piersiowy po obu stronach mostka. Podczas odsączania go od żeber można pomocą sobie ostrymi nożycami do drobiu. Na końcu wyjąć cały mostek.<br>4 Kurczaka przeciąć na pół. Odciąć oba skrzydełka i mięsień piersiowy za pomocą nożyc do drobiu. kroić ostrożnie, zaczynając od kupra aż do kości skrzydeł, blisko szyi.<br>5 Skrzydełka przeciąć w środku stawów, zostawiając ok. 1/3 mięsa z piersi. Odciąć od nich ostatnia, niemal pozbawioną mięsa część, na której potem można ugotować
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego