Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
czas, dopóki woda nie ostygnie.
Dowolną rybę (wędzoną makrelę, pstrąga lub ryby z puszki) pokrój w niewielkie kawałki lub rozgnieć widelcem.
Ugotuj jajka na twardo. W tym czasie przygotuj sos do sałatki. Wymieszaj majonez ze śmietaną w proporcjach 1:1 i wyciśnij do sosu sok z jednej cytryny. Do salaterki przełóż ugotowany i osączony ryż, osączoną z marynaty cebulę, ryby i pokrojone w cząstki jajka. Wymieszaj i polej sałatkę sosem, dopraw solą i pieprzem do smoku.
Jeśli chcesz, by sałatka był; bardziej pikantna, dodaj do niej zmiażdżony w prasce lub drobniutko pokrojony ząbek czosnku. Przed podaniem posyp sałatkę drobno posiekaną natką
czas, dopóki woda nie ostygnie.<br>Dowolną rybę (wędzoną makrelę, pstrąga lub ryby z puszki) pokrój w niewielkie kawałki lub rozgnieć widelcem.<br>Ugotuj jajka na twardo. W tym czasie przygotuj sos do sałatki. Wymieszaj majonez ze śmietaną w proporcjach 1:1 i wyciśnij do sosu sok z jednej cytryny. Do salaterki przełóż ugotowany i osączony ryż, osączoną z marynaty cebulę, ryby i pokrojone w cząstki jajka. Wymieszaj i polej sałatkę sosem, dopraw solą i pieprzem do smoku.<br>Jeśli chcesz, by sałatka był; bardziej pikantna, dodaj do niej zmiażdżony w prasce lub drobniutko pokrojony ząbek czosnku. Przed podaniem posyp sałatkę drobno posiekaną natką
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego