brokuł, obrane pomidory pokrojone w kostkę i połowę zmiksowanych pomidorów w zalewie, dusić na małym ogniu około 15 min. następnie dodać śmietanę, pokrojone listki bazylii, doprawić do smaku.<br>Prostokątne żaroodporne naczynie wysmarować masłem, wyłożyć suchymi płatami makaronu (gdyby się nie mieściły, pokruszyć brzegi), przykryć farszem, polać beszamelem (przygotowanym jak w przepisie na lasagne po bolońsku), posypać parmezanem i jeszcze raz powtórzyć wszystkie czynności. Na wierzchu ułożyć ciasto i dokładnie pokryć beszamelem, polać zmiksowanymi pomidorami, posypać parmezanem. Zapiekać około 45 min w temperaturze 190-200&730;C.<br><gap><br><div1 type="advert"><name type="prod">Fissler</> przyjemność obcowania z garnkami<br>original-profi collection<br>Kurt Scheller w swojej Akademii Gotowani używa wyłącznie