Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
muszkatołowej
900 g wołowiny bez kości, pokrojonej w dużą kostkę
3 łyżki oleju
25 g masła
2 duże cebule w krążkach
2 ząbki startego czosnku
1 łyżeczka brązowego cukru
600 ml ciemnego piwa
sok i skórka, starta z jednej pomarańczy
3 liście laurowe
1 Piekarnik podgrzać do temp. 180oC. Mąkę przesiać na talerz, wymieszać z solą,, pieprzem i gałka muszkatołową. W takiej panierce obtoczyć mięso.
2 Połowę oleju i połowę masła rozgrzać w żaroodpornej misie. Włożyć do niej połowę mięsa i smażyć 2-3 minuty, do zrumienienia. Przełożyć na talerz. Pozostały olej rozgrzać i obsmażyć na nim resztę mięsa. Kiedy się
muszkatołowej<br>900 g wołowiny bez kości, pokrojonej w dużą kostkę<br>3 łyżki oleju<br>25 g masła<br>2 duże cebule w krążkach<br>2 ząbki startego czosnku<br>1 łyżeczka brązowego cukru<br>600 ml ciemnego piwa<br>sok i skórka, starta z jednej pomarańczy<br>3 liście laurowe<br>1 Piekarnik podgrzać do temp. 180oC. Mąkę przesiać na talerz, wymieszać z solą,, pieprzem i gałka muszkatołową. W takiej panierce obtoczyć mięso.<br>2 Połowę oleju i połowę masła rozgrzać w żaroodpornej misie. Włożyć do niej połowę mięsa i smażyć 2-3 minuty, do zrumienienia. Przełożyć na talerz. Pozostały olej rozgrzać i obsmażyć na nim resztę mięsa. Kiedy się
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego