Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i nie przerywając ubijania wlewać po trochu syrop, ubij na parze, aż piana zacznie się rwać, wtedy zdjąć i ubijać, aż całkowicie wystygnie, dodać posiekane bakalie, przełożyć wafle, obciążyć, pokroić.
Murzynek z bakaliami
Składniki:

Utrzeć masło, dojąc stopniowo cukier i żółtka, startą czekoladę, na końcu cukier wanilinowy i mleko, dodać przesianą z proszkiem do pieczeni mąkę, dokładnie wymieszać, masę połączyć z rozdrobnionymi bakaliami i ubitą na sztywno pianę z białek, wyłożyć do natłuszczonej i obsypanej mąką formy, piec około 1 godz. w temperaturze 180oC, ciasto wyjąć z formy, jeszcze ciepłe posyp kokosowymi wiórkami.
Tarta cynamonowa
Składniki:

Do przesianej mąki wsypać szczyptę
i nie przerywając ubijania wlewać po trochu syrop, ubij na parze, aż piana zacznie się rwać, wtedy zdjąć i ubijać, aż całkowicie wystygnie, dodać posiekane bakalie, przełożyć wafle, obciążyć, pokroić.<br>Murzynek z bakaliami<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Utrzeć masło, dojąc stopniowo cukier i żółtka, startą czekoladę, na końcu cukier wanilinowy i mleko, dodać przesianą z proszkiem do pieczeni mąkę, dokładnie wymieszać, masę połączyć z rozdrobnionymi bakaliami i ubitą na sztywno pianę z białek, wyłożyć do natłuszczonej i obsypanej mąką formy, piec około 1 godz. w temperaturze 180oC, ciasto wyjąć z formy, jeszcze ciepłe posyp kokosowymi wiórkami.<br>Tarta cynamonowa<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Do przesianej mąki wsypać szczyptę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego