Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
delikatnie wymieszać, formę wyłożyć papierem do pieczenia, łyżką wykładać nieduże placuszki, piec ok. 25 min w 180oC, po wyjęciu ozdobić polewą z białej czekolady.
Przekładaniec
Składniki:

Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, przelać ciasto do formy, piec ok. 30 min w 180oC, przekroić na 3 warstwy, przygotować krem karpatka według przepisu na opakowaniu, przestudzić, na polewę wymieszać mleko z cukrem, wlać 50 ml gorącej wody i zmiksować, żeby składniki się połączyły, przestudzić, wlać stopione masło i zmiksować na jednolitą masę, na blacie ciasta położyć warstwę kremu, n nim dżem, znowu biszkoptowy blat, krem, biszkopt, posmarować polewą, przybrać
delikatnie wymieszać, formę wyłożyć papierem do pieczenia, łyżką wykładać nieduże placuszki, piec ok. 25 min w 180oC, po wyjęciu ozdobić polewą z białej czekolady.<br>Przekładaniec<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, przelać ciasto do formy, piec ok. 30 min w 180oC, przekroić na 3 warstwy, przygotować krem karpatka według przepisu na opakowaniu, przestudzić, na polewę wymieszać mleko z cukrem, wlać 50 ml gorącej wody i zmiksować, żeby składniki się połączyły, przestudzić, wlać stopione masło i zmiksować na jednolitą masę, na blacie ciasta położyć warstwę kremu, n nim dżem, znowu biszkoptowy blat, krem, biszkopt, posmarować polewą, przybrać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego