bulionem.<br>Lekko ostudzone mięso dwukrotnie przepuścić przez maszynkę, dodać roztopione masło, jajko, pokrojona bazylię, pieprz i sól, starannie wyrobić dłonią.<br>Cannelloni obgotować w dużej ilości posolonej wody, delikatnie wyjąć łyżką cedzakową i ułożyć na opłukanych talerzach. Szprycą lub malutką łyżeczką napełnić rurki farszem i ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, starannie przykryć beszamelem, (przepis - patrz na str. 60) pokropić sosem pomidorowym, posypać parmezanem. Zapiekać 30 min w temperaturze 180-200&730;C. Podawać z sosem pomidorowym (przepis - patrz na str 40).<br><gap><br><name type="prod">Lasagne</> verdi alla bolognese<br>Zielone <name type="prod">lasagne</> <br>12 zielonych płatów lasagne, 15 dag mozarelli, 10 dag startego parmezanu, 5 dag masła. Ragout: 10