oczkach, rozgnieść widelcem, wymieszać z <name type="prod">ricottą</> i połową <name type="prod">parmezanu</>, cebulą z szynką i pokrojoną w paski bazylią. Doprawić do smaku pieprzem i solą.<br>Pośrodku każdego płata położyć gruby wałek nadzienia, zostawiając wolny margines (2-3 cm). Zwinąć rulony wzdłuż, wolne brzegi zawinąć pod spód. Ułożyć <name type="prod">cannelloni</> w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, przykryć beszamelem, skropić sosem pomidorowym, posypać pozostałym <name type="prod">parmezanem</>. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać 20-30 min w temperaturze 180-200&730;C. Podawać z pozostałym sosem pomidorowym.<br><gap><br><name type="prod">Lasagne</> con petti di pollo<br><name type="prod">Lasagne</> z kurczakiem<br>12 płatów <name type="prod">lasagne</>, 50 dag piersi kurczaka, cukinia, 30 dag brokułów, 30 dag pieczarek, 2 cebule