Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
porządne 2 szczypty), dużą łyżkę "jarzynki", 2-3 listki bobkowe, trochę solimy . Na bardzo małym ogniu (cebula nie ma prawa się przypalić!!!), często mieszając dusimy (koniecznie pod przykryciem) cebulę, nie mniej niż 30 minut. (gdyby cebula zaczynała się przypalać należy dolać 1/2 szklanki wody). Podkreślam, cebula nie może się przypalić a jedynie zeszklić, udusić. Do uduszonej cebuli dolewamy 3,5-4 litrów wody i dalej na małym ogniu gotujemy zupkę przez około 2 godziny. Po ugotowaniu do głębokich talerzy wysypujemy grzanki i zalewamy je zupą. Gotowe. Smacznego. Potrawa dla 5-6 osób.
Zupa cebulowa konsystencją powinna przypominać coś w rodzaju
porządne 2 szczypty), dużą łyżkę "jarzynki", 2-3 listki bobkowe, trochę solimy . Na bardzo małym ogniu (cebula nie ma prawa się przypalić!!!), często mieszając dusimy (koniecznie pod przykryciem) cebulę, nie mniej niż 30 minut. (gdyby cebula zaczynała się przypalać należy dolać 1/2 szklanki wody). Podkreślam, cebula nie może się przypalić a jedynie zeszklić, udusić. Do uduszonej cebuli dolewamy 3,5-4 litrów wody i dalej na małym ogniu gotujemy zupkę przez około 2 godziny. Po ugotowaniu do głębokich talerzy wysypujemy grzanki i zalewamy je zupą. Gotowe. Smacznego. Potrawa dla 5-6 osób.<br>Zupa cebulowa konsystencją powinna przypominać coś w rodzaju
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego