Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
kupujmy lodów z nie znanego i podejrzanego źródła.
* W mięso i wędliny zaopatrujmy się w sklepie, gdzie są chłodnie, a nie na bazarze. Krótko można je trzymać na górnej półce w lodówce, na dłużej trzeba włożyć do zamrażalnika. Starajmy się jednak nie robić zapasów.
* Kupujmy tylko świeże ryby, do natychmiastowego przyrządzenia.
* Ser biały i mleko przechowujmy w lodówce nie dłużej niż 24 godz.
* Warzywa i owoce, umyte i osuszone, trzymajmy w pojemniku na dole lodówki.
* Zrezygnujmy z potraw w puszkach, a jeśli musimy z nich skorzystać, sprawdźmy dokładnie termin przydatności do spożycia i przyjrzyjmy się, czy puszka nie jest uszkodzona ani
kupujmy lodów z nie znanego i podejrzanego źródła.<br>* W mięso i wędliny zaopatrujmy się w sklepie, gdzie są chłodnie, a nie na bazarze. Krótko można je trzymać na górnej półce w lodówce, na dłużej trzeba włożyć do zamrażalnika. Starajmy się jednak nie robić zapasów.<br>* Kupujmy tylko świeże ryby, do natychmiastowego przyrządzenia.<br>* Ser biały i mleko przechowujmy w lodówce nie dłużej niż 24 godz.<br>* Warzywa i owoce, umyte i osuszone, trzymajmy w pojemniku na dole lodówki.<br>* Zrezygnujmy z potraw w puszkach, a jeśli musimy z nich skorzystać, sprawdźmy dokładnie termin przydatności do spożycia i przyjrzyjmy się, czy puszka nie jest uszkodzona ani
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego