Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
brytfanny, skropić wodą. Rozgrzać piekarnik do 200oC, wstawić kaczkę. Po pół godzinie zmniejszyć temperaturę do 160oC i piec około 1,5 godziny polewając tuszkę powstałym sosem. Upieczoną kaczkę wyjąć, podzielić, ułożyć na półmisku i obłożyć pieczonymi jabłkami, sałatą, karbowaną natka pietruszki... Życzymy smacznego!

Filet z sandacza z warzywami
Składniki:

sposób przyrządzenia:
filety opłukać, ułożyć na folii aluminiowej (każdy filet osobno) wcześniej nasmarowanej oliwą lub masłem. Przyprawić do smaku. Pokroić paprykę (w paski), pieczarki (w plasterki), czosnek i cebulę (w "ósemki"), rozgrzać oliwę n patelni i lekko podsmażyć wszystkie warzywa (uprzednio przyprawione); na końcu dodać również brokuły. Podsmażone warzywa poukładać na fletach
brytfanny, skropić wodą. Rozgrzać piekarnik do 200oC, wstawić kaczkę. Po pół godzinie zmniejszyć temperaturę do 160oC i piec około 1,5 godziny polewając tuszkę powstałym sosem. Upieczoną kaczkę wyjąć, podzielić, ułożyć na półmisku i obłożyć pieczonymi jabłkami, sałatą, karbowaną natka pietruszki... Życzymy smacznego!<br>&lt;gap&gt;<br>Filet z sandacza z warzywami<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>sposób przyrządzenia:<br>filety opłukać, ułożyć na folii aluminiowej (każdy filet osobno) wcześniej nasmarowanej oliwą lub masłem. Przyprawić do smaku. Pokroić paprykę (w paski), pieczarki (w plasterki), czosnek i cebulę (w "ósemki"), rozgrzać oliwę n patelni i lekko podsmażyć wszystkie warzywa (uprzednio przyprawione); na końcu dodać również brokuły. Podsmażone warzywa poukładać na fletach
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego