Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
Cava - wino musujące, produkowane metodą "Champanoise" z Katalonii (Hiszpania), cena 50 zł. Wino tej samej marki, ale Semi secco, można podać do deseru.
* Do przystawek Sylvaner "Hugel" z Alzacji w cenie 35 zł. Świeże młode wino z rodzinnej firmy w Riquewihr "Hugel & Fils". Bardzo przyjemne, na początek pasujące do prostych przystawek. Gdyby ktoś chciał podać wino różowe, polecam Chiaretto "Bolla" (cena 33 zł), włoskie z regionu Veneto Bardolino. W smaku wytrawne, szczególnie odświeżające i harmonijne.

* Dania główne:

- do pstrąga gotowanego z warzywami proponuję białe Graves Baron Philippe de Rothschild 96. Produkowane z trzech odmian winogron, które nadają temu rodzajowi wina odpowiednio
Cava - wino musujące, produkowane metodą "Champanoise" z Katalonii (Hiszpania), cena 50 zł. Wino tej samej marki, ale Semi secco, można podać do deseru.<br>* Do przystawek Sylvaner "Hugel" z Alzacji w cenie 35 zł. Świeże młode wino z rodzinnej firmy w Riquewihr "Hugel &amp; Fils". Bardzo przyjemne, na początek pasujące do prostych przystawek. Gdyby ktoś chciał podać wino różowe, polecam Chiaretto "Bolla" (cena 33 zł), włoskie z regionu Veneto Bardolino. W smaku wytrawne, szczególnie odświeżające i harmonijne.<br><br>&lt;tit&gt;* Dania główne:&lt;/&gt;<br><br>- do pstrąga gotowanego z warzywami proponuję białe Graves Baron Philippe de Rothschild 96. Produkowane z trzech odmian winogron, które nadają temu rodzajowi wina odpowiednio
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego