o aromatycznym - różnym ze względu na klimat i pochodzenie - zapachu i ostrym, palącym smaku.<br>ZASTOSOWANIE: doskonała do wszelkich dań mięsnych i rybnych, zup, sałatek i warzyw oraz potraw z ryżu, serów i jaj. Niezbędna do potraw meksykańskich, węgierskich oraz włoskich.<br>RYBA PO GRECKU<br>50 dag ryb morskie, 3 łyżki mąki pszennej, 5 łyżek oleju, 1 mała porcja włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 1 cebula (10 dag), 1 mała puszka koncentratu pomidorowego, 1 liść laurowy <name type="org">Prymat</>, po 5 ziaren angielskiego i pieprzu czarnego <name type="org">Prymat</>, 1 płaska łyżeczka papryki ostrej <name type="org">Prymat</>, 2 łyżki octu winnego, sól, cukier i pieprz czarny mielony <name type="org">Prymat</> do smaku