n kolację, ale doskonale nadaje się również jako dodatek do pieczonego czy duszonego mięsa bądź smażonej ryby.<br>RADA: sałatka zyska bardziej pikantny smak, jeśli przed dodaniem wymieszasz olej bądź oliwę z odrobiną ostrej musztardy.<br><tit>DOBRE RADY</><br>CIASTO<br>ROLADA BISZKOPTOWA<br><gap><br>Na ciasto:<br>1 puszka (250 ml) zagęszczonego mleka,<br>1 szklanka mąki pszennej,<br>2 jajka,<br>0,5 łyżeczki sody oczyszczonej,<br>szczypta soli<br>Nadzienie:<br>100 g dowolnego dżemu, <br>50 g cukru,<br>owoce kandyzowane,<br>czekolada do dekoracji<br>Zgęszczone mleko przelej do głębokiego naczynia, wbij dwa jajka i ubij mikserem na jednolitą masę. Dodaj przesianą mąkę, sodę oczyszczoną (wcześniej wymieszaj ją z odrobina octu) i szczyptę