cukrem waniliowym na parze. Pod koniec ubijania dodać 2 łyżki kawy. Ostudzić. Masło rozetrzeć. Połączyć z kawowo-jajecznym kremem. 4 łyżki masy odłożyć. Resztą przełożyć tort i wysmarować boki. Wierzch tortu udekorować rozetkami z pozostałej masy. Przybrać rulonami z czekolady. Posypać pozostałą kawą.<br>Z białą czekoladą<br><gap><br>Ciasto<br>140 g mąki pszennej, 80 g mąki ziemniaczanej, 60 g masła, niepełna szklanka cukru,, 7 jajek, skórka starta z 1/2 cytryny<br>Krem<br>150 g twarożku homogenizowanego, 2 łyżki żelatyny, 50 g białej czekolady, 3 żółtka, jajko,, 4 łyżki cukru, sok z 1/2 cytryny, 1/2 l bitej śmietany, 4 łyżki likieru pomarańczowego