Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
pokrusz go. Jeżeli bardziej smakuje i camembert - pokój go w kostkę albo w plastry.
Wybierz niewielkie ładne liście sałaty, opłucz je pod bieżącą letnią wodą, osącz i osusz w suszarce do warzyw albo na kuchennym papierowym ręczniku. Gruszki obierz, pokrój w ósemki, a następnie oczyść z gniazd nasiennych.
Przygotuj 8 pucharków albo porcelanowych miseczek, po czym wyłóż je listkami sałaty. Kolejność wkładania składników do naczyń jest następująca: porcje gruszek, grejpfrut, papryki, na koniec sałatkę posyp orzechami oraz serem, polej sosem i posyp posiekaną natką pietruszki.
RADA: sałatkę możesz podawać z potrawami, które obciążają żołądek, ponieważ jest lekkostrawna i poprawia przemianę materii
pokrusz go. Jeżeli bardziej smakuje i camembert - pokój go w kostkę albo w plastry.<br>Wybierz niewielkie ładne liście sałaty, opłucz je pod bieżącą letnią wodą, osącz i osusz w suszarce do warzyw albo na kuchennym papierowym ręczniku. Gruszki obierz, pokrój w ósemki, a następnie oczyść z gniazd nasiennych.<br>Przygotuj 8 pucharków albo porcelanowych miseczek, po czym wyłóż je listkami sałaty. Kolejność wkładania składników do naczyń jest następująca: porcje gruszek, grejpfrut, papryki, na koniec sałatkę posyp orzechami oraz serem, polej sosem i posyp posiekaną natką pietruszki.<br>RADA: sałatkę możesz podawać z potrawami, które obciążają żołądek, ponieważ jest lekkostrawna i poprawia przemianę materii
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego