Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Gazeta Lubuska
Nr: 07.18
Miejsce wydania: Zielona Góra
Rok: 2005
Dobre, bo nasze


Szynka wędzona z kością i rapetką, słoneczne mirabelki, krumski śmierdziel, grzyby w solance, krupnik litewski na miodzie i kiełbasa "Karaska" - te i inne pyszności można zjeść w Lubuskiem.
Wszystkie zostaną zgromadzone w jednym miejscu za miesiąc w Bogdańcu podczas "Święta chleba" połączonego z konkursem na produkt regionalny. Muszą być wytwarzane tradycyjnymi metodami, w małych ilościach i koniecznie mają być charakterystyczne dla danego regionu. Tak jak wino "Bogusz" Bogusława Dubiela z Kożuchowa. Powstaje z ciemnych
Dobre, bo nasze&lt;/&gt;<br><br><br>Szynka wędzona z kością i rapetką, słoneczne mirabelki, krumski śmierdziel, grzyby w solance, krupnik litewski na miodzie i kiełbasa "Karaska" - te i inne pyszności można zjeść w Lubuskiem. <br>Wszystkie zostaną zgromadzone w jednym miejscu za miesiąc w Bogdańcu podczas "Święta chleba" połączonego z konkursem na produkt regionalny. Muszą być wytwarzane tradycyjnymi metodami, w małych ilościach i koniecznie mają być charakterystyczne dla danego regionu. Tak jak wino "Bogusz" Bogusława Dubiela z Kożuchowa. Powstaje z ciemnych
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego