I JAJKIEM<br>SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:<br>4 kromki pieczywa chrupkiego <name type="org">Wasa</> 3 zboża, jajka ugotowane na twardo, majonez, 2 pomidory, przyprawy do smaku, bazylii<br>PRZYGOTOWANIE:<br>Posiekane jajka wymieszać z majonezem i przyprawami (curry, pieprz),. Ułożyć na kanapce plasterki pomidora i sałatkę z jajek, udekorować bazylią.<br><gap><br>Przepisy czytelniczek<br>DO KOLEKCJI<br>Regionalne rarytasy<br><gap><br>Studencki specjał<br>SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:<br>3 średnie cebule, ząbek czosnku, czerwona papryka, pomidor, przecier pomidorowy, 4 cienkie parówki lub 200 g kiełbasy, sól, pieprz, mielona papryka<br>Natalia Kaniewska z Gniezna<br>Cebulę pokroić w talarki, zeszklić na oleju, dodać utarty czosnek, pokrojone w kostkę paprykę i pomidora. Wszystko zalać przecierem