Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 7
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
założycielski szkoły nadany został przez Ministerstwo Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej jeszcze pod koniec zeszłego roku.
Szkoła będzie kształcić specjalistów gastronomów. Przygotuje między innymi do prowadzenia własnego punktu gastronomicznego czy działalności agroturystycznej. Dyrektor ZSR w Nowym Targu Marian Nowak przekonuje, że program nauczania w policealnym studium został dostosowany już do nowych realiów.
Policealne studium oparte jest na podbudowie programowej liceum ogólnokształcącego, choć przy przyjęciu matura nie będzie wymagana. Podczas 2-letniej nauki młodzież pozna między innymi podstawy ekonomiki, biurowości, marketingu czy podstawy zarządzania firmą. Wśród przedmiotów znajdują się: urządzanie zakładów gastronomicznych i gospodarstw domowych, technologia gastronomiczna z obsługą konsumenta, podstawy żywienia człowieka
założycielski szkoły nadany został przez Ministerstwo Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej jeszcze pod koniec zeszłego roku.<br>Szkoła będzie kształcić specjalistów gastronomów. Przygotuje między innymi do prowadzenia własnego punktu gastronomicznego czy działalności agroturystycznej. Dyrektor ZSR w Nowym Targu Marian Nowak przekonuje, że program nauczania w policealnym studium został dostosowany już do nowych realiów.<br>Policealne studium oparte jest na podbudowie programowej liceum ogólnokształcącego, choć przy przyjęciu matura nie będzie wymagana. Podczas 2-letniej nauki młodzież pozna między innymi podstawy ekonomiki, biurowości, marketingu czy podstawy zarządzania firmą. Wśród przedmiotów znajdują się: urządzanie zakładów gastronomicznych i gospodarstw domowych, technologia gastronomiczna z obsługą konsumenta, podstawy żywienia człowieka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego