Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 45
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
Sosy, do wyboru - łagodny, średni i ostry, stanowiły spoiwo dla mięsa, okraszonego tu i tam paprykowymi chipsami.
Meksykańska uczta w "Taco Mexicano" dobiegała końca, ale wiedziałem, że bez zrobienia jeszcze jednego, koniecznego kroku nie będę mógł opuścić tego sympatycznego lokalu. Pragnąłem Margarity. Z wielkim rozrzewnieniem opowiadał mi o niej znajomy redaktor, znany w Zakopanem z wysublimowanych smaków, którego na jakiś czas zesłano nad Tamizę. Tam też zakochał się w meksykańskiej kuchni, nie mówiąc już o alkoholach.
Pouczył mnie, że Margarita to najsłynniejszy w świecie meksykański drink, na który składa się tequila, sok z cytryny i drobno tłuczony lód. Brzeg koktailowego kieliszka
Sosy, do wyboru - łagodny, średni i ostry, stanowiły spoiwo dla mięsa, okraszonego tu i tam paprykowymi chipsami.<br>Meksykańska uczta w "Taco Mexicano" dobiegała końca, ale wiedziałem, że bez zrobienia jeszcze jednego, koniecznego kroku nie będę mógł opuścić tego sympatycznego lokalu. Pragnąłem Margarity. Z wielkim rozrzewnieniem opowiadał mi o niej znajomy redaktor, znany w Zakopanem z wysublimowanych smaków, którego na jakiś czas zesłano nad Tamizę. Tam też zakochał się w meksykańskiej kuchni, nie mówiąc już o alkoholach.<br> Pouczył mnie, że Margarita to najsłynniejszy w świecie meksykański drink, na który składa się &lt;foreign&gt;tequila&lt;/&gt;, sok z cytryny i drobno tłuczony lód. Brzeg koktailowego kieliszka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego