Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
sosie.

ROLADKI Z SOLI

50 ml białego wina, 100 ml bulionu warzywnego, sól, biały pieprz
Filety z soli opłukać, natrzeć solą i pieprzem, odstawić na 30 min, grejpfrut obrać, podzielić na cząstki, usuwając białe błonki.
Na każdym filecie kłaść liść pora, pasek żółtego sera i 2-3 kawałki grejpfrut, zwinąć roladki, spiąć drewnianą szpilką.
Roladki ułożyć w brytfannie, podlać bulionem i winem, wstawić do piekarnika, zapiekać ok. 20 min, aż płyn wyparuje.


Galaretki z fetą

Ser feta pokroić w kostkę, winogron umyć, oddzielić gałązkę, ser i winogrona rozłożyć do 6 małych miseczek, żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu, sok jabłkowy wymieszać
sosie.<br><br>&lt;tit&gt;ROLADKI Z SOLI&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>50 ml białego wina, 100 ml bulionu warzywnego, sól, biały pieprz <br>Filety z soli opłukać, natrzeć solą i pieprzem, odstawić na 30 min, grejpfrut obrać, podzielić na cząstki, usuwając białe błonki.<br>Na każdym filecie kłaść liść pora, pasek żółtego sera i 2-3 kawałki grejpfrut, zwinąć roladki, spiąć drewnianą szpilką.<br>Roladki ułożyć w brytfannie, podlać bulionem i winem, wstawić do piekarnika, zapiekać ok. 20 min, aż płyn wyparuje.<br>&lt;gap&gt;<br><br>&lt;tit&gt;Galaretki z fetą&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Ser feta pokroić w kostkę, winogron umyć, oddzielić gałązkę, ser i winogrona rozłożyć do 6 małych miseczek, żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu, sok jabłkowy wymieszać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego