Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
WOŁOWINA PO CYGAŃSKU

Mięso dokładnie umyj pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem, usuń błony i ścięgna, a następnie lekko obij ze wszystkich stron drewnianym tłuczkiem. Dokładnie natrzyj solą i pieprzem. Obtocz mięso w mące i na gorącym maśle podsmaż ze wszystkich stron, aż utworzy się rumiana skórka. Przełóż mięso do rondla, wlej bulion (może być z kostki) i czerwone wytrawne wino.
Oczyść i obierz warzyw. Zetrzyj je na tarce z dużymi oczkami. Włóż warzywa do rondla z mięsem, dodaj rozdrobniony czosnek, listek laurowy i pokrojoną w kostkę cebulę. Rondel przykryj i duś na małym ogniu tak długo, aż mięso będzie miękkie
WOŁOWINA PO CYGAŃSKU&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Mięso dokładnie umyj pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem, usuń błony i ścięgna, a następnie lekko obij ze wszystkich stron drewnianym tłuczkiem. Dokładnie natrzyj solą i pieprzem. Obtocz mięso w mące i na gorącym maśle podsmaż ze wszystkich stron, aż utworzy się rumiana skórka. Przełóż mięso do rondla, wlej bulion (może być z kostki) i czerwone wytrawne wino.<br>Oczyść i obierz warzyw. Zetrzyj je na tarce z dużymi oczkami. Włóż warzywa do rondla z mięsem, dodaj rozdrobniony czosnek, listek laurowy i pokrojoną w kostkę cebulę. Rondel przykryj i duś na małym ogniu tak długo, aż mięso będzie miękkie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego