Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
chcesz okazać uczucie bliskiej ci osobie, przygotuj na andrzejkowy wieczór wspaniały francuski tort i udekoruj go w serca
Francuski tort czekoladowy
SKŁADNIKI NA 10 PORCJI:

Wysmarować tłuszczem tortownicę, o średnicy 23 cm i wysokości 5 cm. Spód wyłożyć papierem pergaminowym, wysmarować tłuszczem. Spód i boki tortownicy owinąć folia aluminiową.
W rondlu ustawionym na małym ogniu rozpuścić czekoladę, masło i cukier. Cały czas mieszać, by składniki się nie przypaliły. Zdjąć garnek z ogni, ostudzić, na koniec dolać brandy.
W dużej misce przez minutę ubijać jajka. Wsypać mąkę, potem powoli dolać masę czekoladową i wymieszać.
Powstała masę przelać do tortownicy i wyrównać powierzchnię
chcesz okazać uczucie bliskiej ci osobie, przygotuj na andrzejkowy wieczór wspaniały francuski tort i udekoruj go w serca<br>Francuski tort czekoladowy<br>SKŁADNIKI NA 10 PORCJI:<br>&lt;gap&gt;<br>Wysmarować tłuszczem tortownicę, o średnicy 23 cm i wysokości 5 cm. Spód wyłożyć papierem pergaminowym, wysmarować tłuszczem. Spód i boki tortownicy owinąć folia aluminiową.<br>W rondlu ustawionym na małym ogniu rozpuścić czekoladę, masło i cukier. Cały czas mieszać, by składniki się nie przypaliły. Zdjąć garnek z ogni, ostudzić, na koniec dolać brandy.<br>W dużej misce przez minutę ubijać jajka. Wsypać mąkę, potem powoli dolać masę czekoladową i wymieszać.<br>Powstała masę przelać do tortownicy i wyrównać powierzchnię
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego