Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
zmiażdżone w prasce ząbki czosnku, drobno posiekaną natkę pietruszki i koperek orz majonez. Dokładnie wymieszaj. Na podsmażony i osączony z tłuszczu na papierowym ręczniku plaster kabaczka nałóż łyżeczkę przygotowanego nadzienia, zwiń w rulonik i zepnij wykałaczką. W taki sposób przygotuj pozostałe roladki, aż do wyczerpania składników.
Roladki ułóż w głębokim rondlu lub naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem i zalej dwiema łyżkami śmietany wymieszanej z keczupem. Podlej odrobiną wody i wstaw naczynie do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut. Roladki podawaj gorące z pieczywem. Są idealnym daniem na kolacje.
Zamiast kabaczka do przygotowania roladek równie dobrze możesz użyć cukinii lub bakłażana, najlepiej młodych
zmiażdżone w prasce ząbki czosnku, drobno posiekaną natkę pietruszki i koperek orz majonez. Dokładnie wymieszaj. Na podsmażony i osączony z tłuszczu na papierowym ręczniku plaster kabaczka nałóż łyżeczkę przygotowanego nadzienia, zwiń w rulonik i zepnij wykałaczką. W taki sposób przygotuj pozostałe roladki, aż do wyczerpania składników.<br>Roladki ułóż w głębokim rondlu lub naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem i zalej dwiema łyżkami śmietany wymieszanej z keczupem. Podlej odrobiną wody i wstaw naczynie do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut. Roladki podawaj gorące z pieczywem. Są idealnym daniem na kolacje.<br>Zamiast kabaczka do przygotowania roladek równie dobrze możesz użyć cukinii lub bakłażana, najlepiej młodych
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego