Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Życie Warszawy
Nr: 20.11
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2001
zamierzamy upiec duże produkty, np. kurczaka, ruszt umieszczamy na niższym poziomie. Natomiast gdy opiekamy niewielkie kawałki mięsa lub kiełbaski, ruszt powinien się znaleźć na wyższym poziomie. Pamiętajmy, że jeśli korzystamy tylko z grilla, czas przygotowywania potrawy jest niewiele krótszy, niż pieczenia jej w piekarniku. Zyskamy natomiast sporo na czasie, włączając równocześnie grill i mikrofale. Nowsze modele kuchenek wyposażone są w termoobieg. Po włączeniu tej funkcji do kuchenki wtłaczane jest ciepłe powietrze, podgrzane do temperatury od 50 do 200 st. C. Przygotowywane w ten sposób danie szybciej się ogrzewa i jest lekko przypieczone. Cały proces będzie trwał krócej, gdy dodatkowo włączymy mikrofale
zamierzamy upiec duże produkty, np. kurczaka, ruszt umieszczamy na niższym poziomie. Natomiast gdy opiekamy niewielkie kawałki mięsa lub kiełbaski, ruszt powinien się znaleźć na wyższym poziomie. Pamiętajmy, że jeśli korzystamy tylko z grilla, czas przygotowywania potrawy jest niewiele krótszy, niż pieczenia jej w piekarniku. Zyskamy natomiast sporo na czasie, włączając równocześnie grill i mikrofale. Nowsze modele kuchenek wyposażone są w <orig>termoobieg</>. Po włączeniu tej funkcji do kuchenki wtłaczane jest ciepłe powietrze, podgrzane do temperatury od 50 do 200 st. C. Przygotowywane w ten sposób danie szybciej się ogrzewa i jest lekko przypieczone. Cały proces będzie trwał krócej, gdy dodatkowo włączymy mikrofale
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego