Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
marcepanowej, 2 łyżki rumu, 100 g rodzynek, łyżeczka startej skórki cytrynowej, łyżeczka cynamonu
Śmietankę zagotować z makiem. Dodać pokrojony marcepan i podgrzewać, aż się rozpuści. Do schłodzonej masy dodać rum, bakalie, cynamon i jajko. Wymieszać.
Drożdże wymieszać z łyżeczką cukru i mlekiem. Margarynę posiekać z mąką i jajkami. Wyrobić z rozczynem. Uformować w kulę i włożyć do zimnej wody. Gdy ciasto wypłynie, dodać do niego cukier, cukier waniliowy i ponownie wyrobić. Rozwałkować i rozsmarować na nim makową masę. Zwinąć. Ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie. Posmarować białkiem. Piec 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 175oC. Posypać cukrem pudrem.
Niezawodne tory
Śnieżny

2
marcepanowej, 2 łyżki rumu, 100 g rodzynek, łyżeczka startej skórki cytrynowej, łyżeczka cynamonu<br>Śmietankę zagotować z makiem. Dodać pokrojony marcepan i podgrzewać, aż się rozpuści. Do schłodzonej masy dodać rum, bakalie, cynamon i jajko. Wymieszać.<br>Drożdże wymieszać z łyżeczką cukru i mlekiem. Margarynę posiekać z mąką i jajkami. Wyrobić z rozczynem. Uformować w kulę i włożyć do zimnej wody. Gdy ciasto wypłynie, dodać do niego cukier, cukier waniliowy i ponownie wyrobić. Rozwałkować i rozsmarować na nim makową masę. Zwinąć. Ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie. Posmarować białkiem. Piec 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 175oC. Posypać cukrem pudrem.<br>Niezawodne tory<br>Śnieżny<br>&lt;gap&gt;<br>2
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego