z porami, posypać natką.<br><br><tit>Pomidorowa z grzankami</><br><gap><br>Ziemniaki pokroić w kostkę, zalać ok. 1,5 l zimnej wody, zagotować, gotować 10 min, wrzucić pomidory wraz z sosem, zgotować, dodać kostkę rosołową i posiekane ząbki czosnku, gotować, aż ziemniaki będą miękkie, zupę zmiksować, przetrzeć przez sito, przyprawić solą, pieprzem i bazylią, rozlać do talerzy, do każdego dodać po łyżce jogurtu, podawać z grzankami.<br><gap><br><br><tit>NIEZWYKŁE DODATKI DO POTRAW</><br><br><tit>Biały pieprz</><br>Ma zdecydowanie łagodniejszy smak niż czarny. A to dlatego, że otrzymuje się go z dojrzałych owoców, z których zdejmuje się piekącą otoczkę. Mocniej pachnie niż czarny, najlepszy do białych mięs i ryb oraz