Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Polityka
Nr: 22
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1995
zimnych. Polecam szynkę z miodem lub wołowinę po syczuańsku. Spośród zup zdecydowanie wyróżniłbym owoce morza. Jej aromat jest niepowtarzalny i wywołuje obrazy małych knajpek portowych w Azji Południowo-Wschodniej, gdzie kucharze wiedzą, co i jak zrobić z dowolnego morskiego żyjątka lub alg i wodorostów.

Kilkadziesiąt potraw z wieprzowiny, wołowiny i ryb wprawia klientów w stan podenerwowania. I jaka szkoda, że wszystkiego nie da się spróbować. Jest jednak pewien sposób, który pozwoli Państwu zjeść znacznie więcej potraw niż sami sądzicie. Należy jednak pilnować, by siedzący przy jednym stoliku nie zamawiali tych dań. Półmiski kelnerzy ustawiają tu na specjalnych podgrzewaczach i można poszaleć
zimnych. Polecam szynkę z miodem lub wołowinę po syczuańsku. Spośród zup zdecydowanie wyróżniłbym owoce morza. Jej aromat jest niepowtarzalny i wywołuje obrazy małych knajpek portowych w Azji Południowo-Wschodniej, gdzie kucharze wiedzą, co i jak zrobić z dowolnego morskiego żyjątka lub alg i wodorostów.<br><br>Kilkadziesiąt potraw z wieprzowiny, wołowiny i ryb wprawia klientów w stan podenerwowania. I jaka szkoda, że wszystkiego nie da się spróbować. Jest jednak pewien sposób, który pozwoli Państwu zjeść znacznie więcej potraw niż sami sądzicie. Należy jednak pilnować, by siedzący przy jednym stoliku nie zamawiali tych dań. Półmiski kelnerzy ustawiają tu na specjalnych podgrzewaczach i można poszaleć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego