Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
czasu pieczenia należy dodać pół godziny.
Sznurowanie
Jeżeli można, warto zrezygnować ze sznurowania nóg kurczaka. Gorące powietrze w piekarniku będzie miało wtedy lepszy dostęp do udek. Zasznurowana tuszka piecze się dłużej, zaś mięso okazuje się często zbyt suche. Czasami jednak trzeba ją związać, aby zapobiec wypadaniu nadzienia. Zamiast gumowych nici rzeźniczych, które pękają podczas pieczenia, lepiej użyć do tego celu mocnego sznurka.
1 Zrobić pętlę wokół kupra, skrzyżować sznurek i przeciągnąć go nad kostkami udek, ciasno ściągając. Początkowo wiązanie może okazać się trudne, ale nie należy się zniechęcać.
2 Kurczę obrócić i zawiązać koniec sznurka wokół skrzydła, następnie przeciągnąć go przez
czasu pieczenia należy dodać pół godziny.<br>Sznurowanie<br>Jeżeli można, warto zrezygnować ze sznurowania nóg kurczaka. Gorące powietrze w piekarniku będzie miało wtedy lepszy dostęp do udek. Zasznurowana tuszka piecze się dłużej, zaś mięso okazuje się często zbyt suche. Czasami jednak trzeba ją związać, aby zapobiec wypadaniu nadzienia. Zamiast gumowych nici rzeźniczych, które pękają podczas pieczenia, lepiej użyć do tego celu mocnego sznurka.<br>1 Zrobić pętlę wokół kupra, skrzyżować sznurek i przeciągnąć go nad kostkami udek, ciasno ściągając. Początkowo wiązanie może okazać się trudne, ale nie należy się zniechęcać.<br>2 Kurczę obrócić i zawiązać koniec sznurka wokół skrzydła, następnie przeciągnąć go przez
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego