Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
olej. Usmażyć na nim mięso. Wyjąć.
Do tłuszczu ze smażenia kotletów włożyć pomarańcze, zalać sokiem. Chwilę podgrzewać.
Mięso obłożyć pomarańczami i podlać sokiem. Podawać z ryżem.
Kurczak z owocowym sosem

tuszka kurczęcia (ok. 1,20 kg), 1/2 szklanki oku z pomarańczy, 200 g suszonych moreli, 3-4 łyżki oleju, sól, pieprz, sok z cytryny
Kurczaka opłukać, osączyć. Natrzeć solą, pieprzem, polać olejem. Wstawić do nagrzanego do 220oC piekarnika. Po 15 minutach mięso polać sokiem z pomarańczy, zmniejszyć temperaturę do 180oC i piec dalej, co jakiś czas polewając wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia dodać ugotowane w szklance wody i przetarte morele
olej. Usmażyć na nim mięso. Wyjąć.<br>Do tłuszczu ze smażenia kotletów włożyć pomarańcze, zalać sokiem. Chwilę podgrzewać.<br>Mięso obłożyć pomarańczami i podlać sokiem. Podawać z ryżem.<br>Kurczak z owocowym sosem<br>&lt;gap&gt;<br>tuszka kurczęcia (ok. 1,20 kg), 1/2 szklanki oku z pomarańczy, 200 g suszonych moreli, 3-4 łyżki oleju, sól, pieprz, sok z cytryny<br>Kurczaka opłukać, osączyć. Natrzeć solą, pieprzem, polać olejem. Wstawić do nagrzanego do 220oC piekarnika. Po 15 minutach mięso polać sokiem z pomarańczy, zmniejszyć temperaturę do 180oC i piec dalej, co jakiś czas polewając wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia dodać ugotowane w szklance wody i przetarte morele
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego