wymieszać. Dusić na małym ogniu (na płytce ochronnej) pod przykryciem około 10 min. Dodać groszek i fasolkę, delikatnie wymieszać i dusić jeszcze 10 min. Krewetki i małże osączyć z zalewy, a następnie ułożyć na potrawie, przykryć i pozostawić na ogniu jeszcze 10 min. Przed podaniem posypać potrawę koperkiem.<br>Podawać z sałatą.<br>(6 porcji) <au>T.M</au><br><br><tit1>Ostrygi zapiekane</tit1><br>12 ostryg, 1/2 szklanki białego wina, 1 żółtko, 1 łyżka śmietany 36-procentowej, 3 dag masła, 3 dag startego sera gruyere, 1 łyżka mąki pszennej, pieprz<br>Ostrygi umyć według podanego sposobu, otworzyć, zlać sok (ostrygi odłożyć) i połączyć go z winem. Ostrygi włożyć