Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 42
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
żurek - specjalność kuchni Dziubasów, szczególnie przypadł do gustu gościom z Krakowa.
W zeszłym roku pod ich stokiem stanął drewniany pensjonat "Pod Wierchami" W budynku oprócz pokoi gościnnych, znalazła się restauracja, a także kryty basen o wymiarach 4,5 na 12 metrów i 1,2 metra głębokości. W budynku jest też sauna i solarium. - Jak nie ma pogody, goście się nudzą. Dlatego wymyśliliśmy, że wybudujemy basen. Żeby na Podhalu mogli nie tylko pojeździć na nartach, ale i popływać - mówi Maria Dziubas. Basen znajduje się w oszklonym, jasnym pomieszczeniu pozwalającym podziwiać piękne widoki. Jedna ze ścian zrobiona jest z dużych drewnianych płazów. Takie
żurek - specjalność kuchni Dziubasów, szczególnie przypadł do gustu gościom z Krakowa.<br>W zeszłym roku pod ich stokiem stanął drewniany pensjonat "Pod Wierchami" W budynku oprócz pokoi gościnnych, znalazła się restauracja, a także kryty basen o wymiarach 4,5 na 12 metrów i 1,2 metra głębokości. W budynku jest też sauna i solarium. - Jak nie ma pogody, goście się nudzą. Dlatego wymyśliliśmy, że wybudujemy basen. Żeby na Podhalu mogli nie tylko pojeździć na nartach, ale i popływać - mówi Maria Dziubas. Basen znajduje się w oszklonym, jasnym pomieszczeniu pozwalającym podziwiać piękne widoki. Jedna ze ścian zrobiona jest z dużych drewnianych płazów. Takie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego