Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
300 g cukru,
100 g mielonych orzechów włoskich,
100 g cukru pudru,
50 g oleju
Masło wcześniej wyjmij z lodówki i poczekaj, aż zmięknie. Włóż je do głębokiej miski, dodaj śmietanę i przesianą przez sito mąkę. Zagnieć ciasto, wyrabiając je tak długo, z będzie elastyczne i gładkie. Przykryj czysta lnianą ściereczką i odstaw na 15-20 minut.
Dokładnie wyszoruj cytryny pod bieżącą wodą, a następnie sparz je wrzątkiem, by usunąć gorycz ze skórki. Pokrój cytryny (razem ze skórką) w mniejsze cząstki i zmiksuj je lub przepuść przez maszynkę do mięsa. Do masy cytrynowej dodaj cukier i dokładnie wymieszaj, aż całkowicie się
300 g cukru,<br>100 g mielonych orzechów włoskich,<br>100 g cukru pudru,<br>50 g oleju<br>Masło wcześniej wyjmij z lodówki i poczekaj, aż zmięknie. Włóż je do głębokiej miski, dodaj śmietanę i przesianą przez sito mąkę. Zagnieć ciasto, wyrabiając je tak długo, z będzie elastyczne i gładkie. Przykryj czysta lnianą ściereczką i odstaw na 15-20 minut.<br>Dokładnie wyszoruj cytryny pod bieżącą wodą, a następnie sparz je wrzątkiem, by usunąć gorycz ze skórki. Pokrój cytryny (razem ze skórką) w mniejsze cząstki i zmiksuj je lub przepuść przez maszynkę do mięsa. Do masy cytrynowej dodaj cukier i dokładnie wymieszaj, aż całkowicie się
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego