Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
oraz galaretkowymi serduszkami.

350 g (ok. 1,5 szkl.) cukru
700 g czarnych, umytych i odcedzonych porzeczek
300 ml rubinowego porto
25 g (9 łyżeczek) żelatyny
150 ml skondensowanego słodkiego mleczka
1 Cukier i czarne porzeczki podgrzewać w rondelku na małym ogniu, aż do rozgotowania owoców. Następnie przetrzeć masę przez sitko.
2 Do masy dodać porto i wodę. Żelatynę namoczyć w 9 łyżkach wody. Zostawić na 5 minut. Nie dopuszczając do wrzenia, podgrzewać do uzyskania klarownego płynu. Wlać do owoców i zmieszać.
3 6 miseczek o pojemności 300 ml przepłukać zimną wodą. Odłożyć 6 łyżek galaretki do osobnego naczynia, resztę wlać
oraz galaretkowymi serduszkami.<br>&lt;gap&gt;<br>350 g (ok. 1,5 szkl.) cukru <br>700 g czarnych, umytych i odcedzonych porzeczek<br>300 ml rubinowego porto<br>25 g (9 łyżeczek) żelatyny<br>150 ml skondensowanego słodkiego mleczka<br>1 Cukier i czarne porzeczki podgrzewać w rondelku na małym ogniu, aż do rozgotowania owoców. Następnie przetrzeć masę przez sitko.<br>2 Do masy dodać porto i wodę. Żelatynę namoczyć w 9 łyżkach wody. Zostawić na 5 minut. Nie dopuszczając do wrzenia, podgrzewać do uzyskania klarownego płynu. Wlać do owoców i zmieszać.<br>3 6 miseczek o pojemności 300 ml przepłukać zimną wodą. Odłożyć 6 łyżek galaretki do osobnego naczynia, resztę wlać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego