Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
śmietany 36-procentowej, 3 łyżki startego parmezanu, szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz
SOS:
4 pomidory (40 dag), 3 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy, sól Papryki umyć, osączyć i oczyścić z gniazd nasiennych. Przygotować farsz: brokuły opłukać, osączyć i dusić w śmietanie 5 min, a następnie ostudzić, zmiksować i przetrzeć przez sito. Dodać jajka i parmezan, doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i jeszcze raz zmiksować.
Papryki napełnić farszem, włożyć do naczynia żaroodpornego i piec 20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 220°C. Po upieczeniu można zdjąć ze strąków oddzielającą się skórkę.
Przygotować sos: pomidory sparzyć, obrać, rozkroić, wybrać pestki, a miąższ
śmietany 36-procentowej, 3 łyżki startego parmezanu, szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz<br>SOS:<br>4 pomidory (40 dag), 3 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy, sól Papryki umyć, osączyć i oczyścić z gniazd nasiennych. Przygotować farsz: brokuły opłukać, osączyć i dusić w śmietanie 5 min, a następnie ostudzić, zmiksować i przetrzeć przez sito. Dodać jajka i parmezan, doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i jeszcze raz zmiksować.<br>Papryki napełnić farszem, włożyć do naczynia żaroodpornego i piec 20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 220°C. Po upieczeniu można zdjąć ze strąków oddzielającą się skórkę.<br>Przygotować sos: pomidory sparzyć, obrać, rozkroić, wybrać pestki, a miąższ
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego