Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
PRZEPIS
ZUPA CEBULOWA PO PARYSKU
- Rosół z kury KNORR 2 kostki
- Cebula 4 szt
- Żółty ser 50g
- Mąka 3 łyżeczki
- Oliwa do podsmażenia smaku
- Sól i pieprz do smaku

Cebulę obrać, drobno pokroić, podsmażyć nie rumieniąc
Dodać mąkę, lekko zrumienić, zalać wcześniej
przygotowanym rosołem
z kostek, zagotować.
Następnie przetrzeć przez sito,
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Posypać startym żółtym serem.
Podawać z grzankami.
Ilość porcji 4
Czas przygotowania 30 min
Wartość energ. 1 porcji 185 kcal


KURKUMA
INDIE
PUNKT GRANICZNY DOKONAŁ KONTROLI SANITARNEJ I JAKOŚCI.
BADANE PRZEZ SANEPID
WAGA 70G WAŻNOŚĆ 08 2002

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska, 07-200 Wyszków, ul
PRZEPIS<br>ZUPA CEBULOWA PO PARYSKU<br>- Rosół z kury KNORR 2 kostki<br>- Cebula 4 szt<br>- Żółty ser 50g <br>- Mąka 3 łyżeczki<br>- Oliwa do podsmażenia smaku<br>- Sól i pieprz do smaku<br><br>Cebulę obrać, drobno pokroić, podsmażyć nie rumieniąc<br>Dodać mąkę, lekko zrumienić, zalać wcześniej<br>przygotowanym rosołem <br>z kostek, zagotować.<br>Następnie przetrzeć przez sito, <br>Doprawić do smaku solą i pieprzem.<br>Posypać startym żółtym serem.<br>Podawać z grzankami.<br>Ilość porcji 4<br>Czas przygotowania 30 min<br>Wartość energ. 1 porcji 185 kcal&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;KURKUMA&lt;/&gt;<br>INDIE<br>PUNKT GRANICZNY DOKONAŁ KONTROLI SANITARNEJ I JAKOŚCI.<br>BADANE PRZEZ SANEPID <br>WAGA 70G WAŻNOŚĆ 08 2002&lt;/&gt;<br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br>&lt;name type="org"&gt;Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska&lt;/&gt;, 07-200 Wyszków, ul
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego