Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
na pieczeń). wcześniej opanieruj kawałki mięs w mące.
DOBRE RADY
DESER
PTASIE MLECZKO

Żelatynę zalej niewielką ilością dowolnego kompotu, dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę, aby żelatyna napęczniała. Po upływie tego czasu dodaj resztę kompotu i stale mieszając, zagotuj na małym ogniu. Odstaw roztwór do ostygnięcia. Następnie wlej do niego skondensowane mleko i ubijaj mikserem tak długo, aż masa zacznie się pienić. Wylej ją do prostokątnej blachy keksówki (możesz ją wyłożyć folią polietylenową lub aluminiową) i na kilka godzin wstaw do lodówki. Masa powinna zastygnąć.
Wyjmij zastygłe ptasie mleczko z blachy, odwracając ją do góry dnem lub wyjmując razem z folią
na pieczeń). wcześniej opanieruj kawałki mięs w mące.<br> &lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>DESER<br>PTASIE MLECZKO<br>&lt;gap&gt;<br>Żelatynę zalej niewielką ilością dowolnego kompotu, dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę, aby żelatyna napęczniała. Po upływie tego czasu dodaj resztę kompotu i stale mieszając, zagotuj na małym ogniu. Odstaw roztwór do ostygnięcia. Następnie wlej do niego skondensowane mleko i ubijaj mikserem tak długo, aż masa zacznie się pienić. Wylej ją do prostokątnej blachy keksówki (możesz ją wyłożyć folią polietylenową lub aluminiową) i na kilka godzin wstaw do lodówki. Masa powinna zastygnąć.<br>Wyjmij zastygłe ptasie mleczko z blachy, odwracając ją do góry dnem lub wyjmując razem z folią
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego