Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ceramicznych. Żelatynę namocz w zimnej wodzie na około 20 minut, następnie postaw na małym ogniu i stale mieszając, gotuj, ale nie doprowadzając do wrzenia. Wlej do żelatyny sok malinowy i wymieszaj, by powstał jednolity roztwór. Galaretką malinową zlej jabłka i do każdej miseczki włóż kawałki orzechów włoskich i połówki suszonych śliwek. Wstaw do lodówki, by deser stężał.
Kiedy zastygnie, na kilka minut zanurz miseczki w gorącej wodzie, a następnie wyłóż z nich (odwracając dnem do góry) galaretki na płaski półmisek lub talerzyki deserowe.
Przed podaniem udekoruj deser listkami świeżej mięty, polówkami świeżych śliwek, możesz też posypać startą na drobnej tarce mleczną
ceramicznych. Żelatynę namocz w zimnej wodzie na około 20 minut, następnie postaw na małym ogniu i stale mieszając, gotuj, ale nie doprowadzając do wrzenia. Wlej do żelatyny sok malinowy i wymieszaj, by powstał jednolity roztwór. Galaretką malinową zlej jabłka i do każdej miseczki włóż kawałki orzechów włoskich i połówki suszonych śliwek. Wstaw do lodówki, by deser stężał.<br>Kiedy zastygnie, na kilka minut zanurz miseczki w gorącej wodzie, a następnie wyłóż z nich (odwracając dnem do góry) galaretki na płaski półmisek lub talerzyki deserowe.<br>Przed podaniem udekoruj deser listkami świeżej mięty, polówkami świeżych śliwek, możesz też posypać startą na drobnej tarce mleczną
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego