bulgoczącą w czajniku). Parzymy przez 3 do 5 minut. Rozlewamy do filiżanek.<br>Tak przygotowany napar wywołuje niezatarte wrażenia. Łatwo do nich powrócić parząc następną filiżankę.</><br><div type="advert" sub="food"><br><tit>DOBRE RADY</><br>PRZEKĄSKA<br>WARZYWA PO JAPOŃSKU<br><gap><br>1 średnia marchewka,<br>1 cebula,<br>100 g dyni,<br>100 g kabaczka,<br>150 g kapusty,<br>1 mały burak,<br>1/2 słodkiej papryki<br>Na ciasto:<br>100 g wody,<br>1 łyżka stołowa wódki,<br>4 łyżki stołowe mąki,<br>1 jajko,<br>100 g oleju,<br>sól,<br>pieprz do smaku,<br>koperek,<br>natka pietruszki<br>Wszystkie warzywa dokładnie umyj pod strumieniem bieżącej wody i ostrym nożem pokrój w cienkie plasterki. Z kapusty usuń wierzchnie liście, pozostałe oddziel od głąba