Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
robić dużych zapasów tego samego gatunku fasoli. Kupujmy w ilościach od 0,5 do 1 kg i szukajmy coraz nowszych jej odmian, a w ten sposób wzbogacimy nasze pożywienie nie tylko pod względem odżywczym, ale również smakowym.

O tendencjach jin albo jang decydują w warzywach takie cechy jak: wielkość, kolor, smak, kształt oraz warunki wzrostowe: w kierunkach nadziemnym i podziemnym.
Bardziej jang są warzywa mniejsze, o kolorach pomarańczowym (marchew) i żółtym (dynia), o smaku łagodnym oraz rosnące pod ziemią.
Duża rozmaitość warzyw sprawia, że bardzo dobrze nadają się do równoważenia posiłków.
Komponując posiłki, pamiętać należy, że w porównaniu do zbóż w
robić dużych zapasów tego samego gatunku fasoli. Kupujmy w ilościach od 0,5 do 1 kg i szukajmy coraz nowszych jej odmian, a w ten sposób wzbogacimy nasze pożywienie nie tylko pod względem odżywczym, ale również smakowym.<br>&lt;gap&gt;<br>O tendencjach jin albo jang decydują w warzywach takie cechy jak: wielkość, kolor, smak, kształt oraz warunki wzrostowe: w kierunkach nadziemnym i podziemnym.<br>Bardziej jang są warzywa mniejsze, o kolorach pomarańczowym (marchew) i żółtym (dynia), o smaku łagodnym oraz rosnące pod ziemią.<br>Duża rozmaitość warzyw sprawia, że bardzo dobrze nadają się do równoważenia posiłków.<br>Komponując posiłki, pamiętać należy, że w porównaniu do zbóż w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego