Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
z nich cała woda.
Do naczynia żaroodpornego o niewysokich brzegach wlej wino, dodaj roztopione masło, doprowadź do wrzenia i włóż pulpety. Podgrzewaj 3-4 minuty, a następnie na wierzchu ułóż pieczarki. Ponownie zagotuj na małym ogniu. Śmietanę ubij z żółtkami i mąką ziemniaczaną, dodaj do wina i zagotuj. Dopraw do smaku gałką muszkatołową i pieprzem i tą mieszaniną zalej pulpety. Posyp tartym serem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190oC.
Dane jest gotowe, gdy na powierzchni utworzy się apetyczna rumiana skorupka.
RADA: pulpety rybne będą bardziej delikatne i nie rozpadną się podczas pieczenia, jeśli dodasz do farszu odrobinę kaszy manny
z nich cała woda.<br> Do naczynia żaroodpornego o niewysokich brzegach wlej wino, dodaj roztopione masło, doprowadź do wrzenia i włóż pulpety. Podgrzewaj 3-4 minuty, a następnie na wierzchu ułóż pieczarki. Ponownie zagotuj na małym ogniu. Śmietanę ubij z żółtkami i mąką ziemniaczaną, dodaj do wina i zagotuj. Dopraw do smaku gałką muszkatołową i pieprzem i tą mieszaniną zalej pulpety. Posyp tartym serem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190oC.<br>Dane jest gotowe, gdy na powierzchni utworzy się apetyczna rumiana skorupka.<br>RADA: pulpety rybne będą bardziej delikatne i nie rozpadną się podczas pieczenia, jeśli dodasz do farszu odrobinę kaszy manny
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego