spożycia - na spodzie opakowania<br>Jaka kuchnia takie życie!<br>Ryż z polędwicą w pieczarkach<br><name type="org">KUPIEC</><br>Menu<br>Składniki:<br>2 szklanki ryżu <name type="prod">Extra</> <name type="org">KUPIEC</>,<br>0,5 kg polędwicy wieprzowej,<br>0,5 kg pieczarek, 2 cebule, 1 brokuł,<br>2 kieliszki czerwonego wina wytrawnego,<br>5 łyżek oliwy z oliwek, przyprawy: pieprz biały i sól do smaku.<br>Sposób przygotowania:<br>Polędwicę pokroić na kawałki o grubości 1,5 cm, lekko rozbić i przyprawić do smaku. Tak przygotowane mięso obsmażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie. Na samym końcu smażenia podlać winem i jeszcze chwilę dusić. W międzyczasie pokroić opłukane i obrane pieczarki, podsmażyć je z poszatkowaną drobno cebulą