Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ml = 2/3 szklanki
olej - 3 łyżki
papryka czerwona - 1 szt.
Pokrajane w kostkę mięso pokrop olejem, dodaj 1/2 torebki zupy gulaszowej KNORR i odstaw na chwilę. W tym czasie podsmaż na gorącej patelni z odrobiną oleju pokrajana drobno paprykę; kiedy się przyrumieni dodaj mięso i wszystko razem (mieszając!) smaż jeszcze przez 10 minut (jeśli to mięso wieprzowe) lub 15-20 minut (jeśli to mięso mieszane). Następnie wlej na patelnię rozmieszaną ze 150 ml zimnej wody resztę zupy gulaszowej KNORR i duś kolejne 10 minut. Dla wzbogacenia smaku można dodać śmietankę. Pyszne z ryżem, ziemniakami, a nawet po prostu z
ml = 2/3 szklanki<br>olej - 3 łyżki<br>papryka czerwona - 1 szt.<br>Pokrajane w kostkę mięso pokrop olejem, dodaj 1/2 torebki zupy gulaszowej &lt;name type="org"&gt;KNORR&lt;/&gt; i odstaw na chwilę. W tym czasie podsmaż na gorącej patelni z odrobiną oleju pokrajana drobno paprykę; kiedy się przyrumieni dodaj mięso i wszystko razem (mieszając!) smaż jeszcze przez 10 minut (jeśli to mięso wieprzowe) lub 15-20 minut (jeśli to mięso mieszane). Następnie wlej na patelnię rozmieszaną ze 150 ml zimnej wody resztę zupy gulaszowej &lt;name type="org"&gt;KNORR&lt;/&gt; i duś kolejne 10 minut. Dla wzbogacenia smaku można dodać śmietankę. Pyszne z ryżem, ziemniakami, a nawet po prostu z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego