Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
z masłem, dodać cukier, żółtko, szczyptę soli i śmietanę, szybko zgnieść ciasto, gorzką czekoladę rozpuścić, ostudzić, dodać 3 łyżki do ciasta, zagnieść, włożyć n 30 min do lodówki, ciasto rozwałkować na grubość 4-5 mm, wykleić natłuszczone foremki, nakłuć widelcem, piec ok. 15 min w 200oC, przestudzić, wyjąć, napełnić ubitą śmietaną, posypać wiórkami z białej czekolady, udekorować koktajlowymi owocami.
Nugaciki
Składniki:

Cukier zalać 1/4 szklanki wody, ugotować syrop "do nitki", nabrać n łyżeczkę i jeśli będą tworzyły się nitki, wlać miód, gotować razem 2 min, białka ubić i nie przerywając ubijania wlewać po trochu syrop, ubij na parze, aż piana
z masłem, dodać cukier, żółtko, szczyptę soli i śmietanę, szybko zgnieść ciasto, gorzką czekoladę rozpuścić, ostudzić, dodać 3 łyżki do ciasta, zagnieść, włożyć n 30 min do lodówki, ciasto rozwałkować na grubość 4-5 mm, wykleić natłuszczone foremki, nakłuć widelcem, piec ok. 15 min w 200oC, przestudzić, wyjąć, napełnić ubitą śmietaną, posypać wiórkami z białej czekolady, udekorować koktajlowymi owocami.<br>Nugaciki<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Cukier zalać 1/4 szklanki wody, ugotować syrop "do nitki", nabrać n łyżeczkę i jeśli będą tworzyły się nitki, wlać miód, gotować razem 2 min, białka ubić i nie przerywając ubijania wlewać po trochu syrop, ubij na parze, aż piana
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego