wina.<br><tit>DOBRE RADY</><br>CIASTO<br>CYTRYNOWIEC<br><gap><br>300 g masła,<br>300 g śmietany,<br>300 g mąki pszennej najlepiej tortowej,<br>2 duże cytryny,<br>300 g cukru,<br>100 g mielonych orzechów włoskich,<br>100 g cukru pudru,<br>50 g oleju<br>Masło wcześniej wyjmij z lodówki i poczekaj, aż zmięknie. Włóż je do głębokiej miski, dodaj śmietanę i przesianą przez sito mąkę. Zagnieć ciasto, wyrabiając je tak długo, z będzie elastyczne i gładkie. Przykryj czysta lnianą ściereczką i odstaw na 15-20 minut.<br>Dokładnie wyszoruj cytryny pod bieżącą wodą, a następnie sparz je wrzątkiem, by usunąć gorycz ze skórki. Pokrój cytryny (razem ze skórką) w mniejsze cząstki