Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
na grube plastry. Resztę pomidorów zmiksować i dodać do mięsa razem z groszkiem, cukinią oraz papryczką chili. Uzupełnić wodą i gotować kolejne 20 min.
Kuskus przygotować według przepisu podanego na opakowaniu i wyłożyć na półmisek. Wmieszać resztę masła. Na środku zrobić wgłębienie, ułożyć porcje kurczaka. Do wywaru z warzywami wlać śmietankę, wymieszać i zagotować. 1/3 sosu z warzywami polać kurczaka i kuskus. Resztę sosu podać w sosjerce.
(6-8 porcji)

Z RYBĄ - PO TUNEZYJSKU
25 dag kuskusu, 1,5 kg ryby morskiej (dorsz, mintaj, morszczuk), 3 łyżki oliwy, po 1 łyżeczce mielonego kopru włoskiego i kminku, 1 łyżeczka papryki, szczypta
na grube plastry. Resztę pomidorów zmiksować i dodać do mięsa razem z groszkiem, cukinią oraz papryczką chili. Uzupełnić wodą i gotować kolejne 20 min.<br>Kuskus przygotować według przepisu podanego na opakowaniu i wyłożyć na półmisek. Wmieszać resztę masła. Na środku zrobić wgłębienie, ułożyć porcje kurczaka. Do wywaru z warzywami wlać śmietankę, wymieszać i zagotować. 1/3 sosu z warzywami polać kurczaka i kuskus. Resztę sosu podać w sosjerce.<br>(6-8 porcji)<br><br>&lt;tit1&gt;Z RYBĄ - PO TUNEZYJSKU&lt;/tit1&gt;<br>25 dag kuskusu, 1,5 kg ryby morskiej (dorsz, mintaj, morszczuk), 3 łyżki oliwy, po 1 łyżeczce mielonego kopru włoskiego i kminku, 1 łyżeczka papryki, szczypta
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego