Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
odstawić w chłodne miejsce, żeby stężały, morele i brzoskwinie osaczyć z zalewy, zmiksować (kilka polówek zostawić do dekoracji) wlać zalewę z owoców, wymieszać, połączyć z tężeje galaretką, masę przełożyć do formy przepłukanej zimną woda, wstawić do lodówki, zastudzony deser wyjąć, zanurzając formę na moment w gorącej wodzie. Ozdobić rozetkami ubitej śmietanki i pozostawionymi owocami oraz listkami świeżej melisy lub mięty.
Babeczki makowe
Składniki:

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na gładką, puszystą masę, mak przepłukać, przelać na sicie wrzącą wodą, połączyć z masą z żółtek, dodać kaszę mannę i proszek do pieczenia, wymieszać, jabłka opłukać, obrać ze skórki, zetrzeć na jarzynowej tarce
odstawić w chłodne miejsce, żeby stężały, morele i brzoskwinie osaczyć z zalewy, zmiksować (kilka polówek zostawić do dekoracji) wlać zalewę z owoców, wymieszać, połączyć z tężeje galaretką, masę przełożyć do formy przepłukanej zimną woda, wstawić do lodówki, zastudzony deser wyjąć, zanurzając formę na moment w gorącej wodzie. Ozdobić rozetkami ubitej śmietanki i pozostawionymi owocami oraz listkami świeżej melisy lub mięty.<br>Babeczki makowe<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na gładką, puszystą masę, mak przepłukać, przelać na sicie wrzącą wodą, połączyć z masą z żółtek, dodać kaszę mannę i proszek do pieczenia, wymieszać, jabłka opłukać, obrać ze skórki, zetrzeć na jarzynowej tarce
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego